Content page
Brostaden köper logistik från Estea i Rosersberg | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Brostaden köper logistik från Estea i Rosersberg

Affär om 104 miljoner nära Arlanda. Estea avyttrar logistikfastigheten Rosersberg 11:94 om ca 9.300 kvm, belägen i Rosersbergs logistikområde , i Sigtuna kommun och nära Arlanda. Köpare är  Brostaden och köpeskillingen uppgick till 104 Mkr, vilket överstiger bokfört värde med 7 mkr. CBRE var rådgivare till säljaren i transaktionen.

Brostaden äger sedan tidigare två fastigheter i Rosersberg.

– Försäljningen möjliggör en renodling av kvarvarande fastighetsportfölj och efter avyttringen har Bolaget ett investeringsutrymme om ca 150 mkr. Genom försäljning av logistikfastigheten Rosersberg 11:94 är Bolagets befintliga fastighetsportfölj fokuserad på centrum och handelsfastigheter. Vi ser fortsatta intressanta investeringsmöjligheter inom segmentet och avser att komplettera med en eller flera nya fastigheter till Bolagets portfölj, säger David Ekberg, transaktionschef Estea AB.

Fastighetsvärlden Idag 2014-12-16

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed