Content page
Skanska bygger hus om 35 våningar mitt i London | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Skanska bygger hus om 35 våningar mitt i London

Efter Gurkan kommer Skalpellen. Skanska har skrivit kontrakt med WRBC Development UK Limited om att bygga en stor kontorsfastighet på Lime Street i centrala London, Storbritannien. Kontraktet är värt GBP 198 M, Motsvarande cirka 2,2 miljarder kronor, vilket inkluderas i orderingången för Skanska UK för fjärde kvartalet 2014.

Den nya byggnaden, Lime Street Tower, ska rymma cirka 37.000 kvadratmeter kontorsyta fördelat på 35 våningar. Fastigheten har i folkmun fått smeknamnet Skalpellen. Höjden blir 190 meter.

Försäkringsbolaget W. R. Berkley kommer att flytta sitt europeiska huvudkontor till skrapan.

Skanska ansvarar för byggande, mekaniska och elektriska arbeten samt installationer.

Fastigheten förväntas uppfylla kraven för BREEAM, nivå Excellent, när den är klar. Arbetet påbörjas i december 2014 och avslutas under 2017. Redan sommaren 2013 kommunicerades det att Skanska fått uppdraget.

Skanska har i London tidigare bland annat byggt skrapan The Gherkin.

Fastighetsvärlden Idag 2014-12-10

Lime Street_Skanska
Lime Street Tower – något högre än The Gherkin nedan.
Skanska byggde The Gherlin åt Swiss Re och byggnaden stod klar i december 2003 och öppnade i april 2004. Den är 180 meter hög och innehåller 41 våningsplan.
Skanska byggde The Gherlin åt Swiss Re och byggnaden stod klar i december 2003 och öppnade i april 2004. Den är 180 meter hög och innehåller 41 våningsplan. The Gherkin är för tillfället den 10:e högsta byggnaden i London.
Med sina 306 meter är The Shard Londons högsta byggnad och det är även den högsta inom EU. CLS Holdings, med Sten Mörtstedt som storägare, var en av  initiativtagarna till skrapan. Bolaget sålde redan i projektstadiet.
Med sina 306 meter är The Shard Londons högsta byggnad och det är även den högsta inom EU. CLS Holdings, med Sten Mörtstedt som storägare, var en av initiativtagarna till skrapan. Bolaget sålde redan i projektstadiet.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed