Content page
Uppgift: Grosvenor köper Skärholmen Centrum | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Uppgift: Grosvenor köper Skärholmen Centrum

Obekräftad uppgift i brittisk media – Pris: 3,3 miljarder. Under fastighetsmässan Mapic i Cannes för två veckor sedan ryktades det om att brittiska Grosvenor förvärvat stora Skärholmen Centrum från RBS-ägda Centeni. Uppgiften dementerades då för Fastighetsvärlden. Nu skriver en brittisk tidning om affären och att köpeskillingen är 350 miljoner euro (3,3 miljarder kronor).

Det är en bit under den köpeskilling som nått Fastighetsvärlden under de senaste veckorna, men priset är i så fall ändå ungefär 20 procent över den köpeskilling som RBS erbjöds när bolaget senast försökte sälja köpcentrumet. Centeni uppger för Fastighetsvärlden att ”inget är klart” och Grosvenor vill inte kommentera. Uppgifter till Fastighetsvärlden berättar att en försäljning är nära och att bara detaljer återstår.

Fastighetsvärlden avslöjade i mitten av oktober att The Royal Bank of Scotland (RBS) satt igång en försäljningsprocess och att man anlitat CBRE som rådgivare, läs mer i länkarna nedan.

Skärholmen Centrum innehåller 65.000 kvm uthyrningsbara butikslokaler samt 25.000 kvm servicelokaler. Köpcentrumet har på kort tid blivit allt mer attraktivt och i stort sett alla lokaler är numera uthyrda efter att hela 20 procent av lokalerna var vakanta vid tillträdet från Boultbee.

Fastighetsvärlden Idag 2014-12-04

MER stenafastigheter.se

Comments are closed