Content page
Cityfastigheter säljer ”pärlor” i Göteborg till Balder | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Cityfastigheter säljer ”pärlor” i Göteborg till Balder

Söker aktivt efter nya investeringsmöjligheter inom fastighetsområdet. Fastighetsvärlden kan berätta att tre fastigheter i bästa läge i centrala Göteborg byter ägare. Det är Cityfastigheter som säljer fastigheterna på Kungsgatan 41 (Dahlgrenska huset), Kungsgatan 56 (City Kontorshotell) och Drottninggatan 69 till Balder. Flera andra av de stora fastighetsbolagen var också med i budstriden.

Fastigheterna innehåller omkring 3800 kvm uthyrbar area och de är fullt uthyrda till mycket goda hyresnivåer. Bland de butiker som finns i fastigheterna kan nämnas Bik Bok, Rapunzel, The Phone House, Synsam och Boutique Tinna.

– Vi kommer nu aktivt att leta efter andra investeringsmöjligheter, främst inom fastighetsområdet, säger Conny Svensson på Cityfastigheter till Fastighetsvärlden.

Ingen av parterna vill kommentera prisnivån i affären, men Fastighetsvärlden erfar att det är rekordnivåer som Cityfastigheter erhållit för beståndet.

Catella har varit rådgivare till säljaren och har under det senaste året sålt 6 fastigheter i centrala lägen för totalt omkring 700 mkr.

– Det har varit ett fantastiskt stort intresse med stark budgivning i alla dessa uppdrag, intresset är brett och sträcker sig från små privata ägare till noterade bolag, säger Catellas Göteborgschef Anne Almlund Rosengren till Fastighetsvärlden.

Fastighetsvärlden Idag 2014-12-04

MER stenafastigheter.se

Comments are closed