Content page
Aberdeen säljer Göteborgsfastighet | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Aberdeen säljer Göteborgsfastighet

Aberdeen Fastighetsfond Sverige har sålt fastigheten Nordstaden 17:8 på Östra Hamngatan 17 i Göteborg. Fastigheten är nyligen ombyggd och utbyggd till modern kontorsstandard och är idag fullt uthyrd. Uthyrningsbar yta uppgår till 2286 kvm.

– Fastigheten är idag en helt modern kontorsfastighet med effektiva rumslösningar i ett kulturskyddat skal. I kombination med det centrala läget på Östra Hamngatan innebär det att Aberdeen har kunnat genomföra fondens ’value added’ strategi med ett mycket gott utfall, säger Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen.

Förutom att tekniskt uppgradera hela fastigheten har Aberdeen kunnat utökat den uthyrningsbara ytan genom att dels bygga på en våning, dels minska innergårdens yta till fördel för nya kontorsytor. Dessutom har fastigheten förberetts för att i framtiden enkelt kunna delas upp för fler hyresgäster. I dagsläget hyr en hyresgäst hela huset, Bassoe Technology som utvecklar flytande offshore-enheter.

Catella och MAQS har varit Aberdeens rådgivare vid försäljningen.

Fastighetsvärlden Idag 2014-12-04

MER stenafastigheter.se

Comments are closed