Content page
Volvo PV:s hus på Torslanda sätts på börsen | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Volvo PV:s hus på Torslanda sätts på börsen

Ett nybildat fastighetsbolag, Torslanda Property Investment har tecknat avtal med Doughty Hanson & Co Real Estate om förvärv av fastigheten Sörred 8:4 i Torslanda, Göteborg.

Fastigheten i Torslandaområdet är ett centrum för Volvo Personvagnars forskning och produktutveckling. Volvo Personvagnar är även fastighetens huvudsakliga hyresgäst på ett längre hyresavtal. På fastigheten finns fyra kontorsbyggnader med cirka 50.000 kvadratmeter uthyrbar area och två garagebyggnader med cirka 2.900 garageplatser.

Det är Catellas Corporate Finance som har genomfört affären för att ge en investeringsmöjlighet för investerare som normalt inte direktinvesterar i fastigheter.

– Vi ser en fortsatt stark efterfrågan på fastighetsprojekt och vi kommer att fortsätta ta fram välbalanserade investeringscase för detta segment, säger Johan Ericsson, chef för Catellas svenska Corporate Finance-verksamhet.

Parallellt med fastighetsförvärvet genomförde Catella en kapitalanskaffning som tillförde bolaget närmare 150 nya aktieägare. Efter fullföljt förvärv är avsikten att notera aktien i Torslanda Property Investment på First North vid Nasdaq Stockholm. Caesar Åfors är vd för bolaget och han var tidigare bland annat vice vd på Klövern AB. Wilfast Förvaltning AB kommer att ansvara för förvaltningen av bolag och fastighet.

Catellas Corporate Finance-enhet var huvudansvarig finansiell rådgivare och arrangör, Nordic Fixed Income var emissionsinstitut, bookrunner och arrangör, och Catellas förmögenhetsförvaltning var bookrunner och arrangör.

Doughty Hanson & Co Real Estate har ägt fastigheten sedan 2010 då den förvärvades från Sveafastigheter.

Fastighetsvärlden Idag 2014-12-03

MER stenafastigheter.se

Comments are closed