Content page
Kungsleden köper för 2 miljarder från Areim i Kista | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kungsleden köper för 2 miljarder från Areim i Kista

Fyra kontorshus om 73.000 kvm byter ägare. Kungsleden förvärvar Kista One samt ytterligare tre kontorsfastigheter i Kista av Areim. Fastigheterna har ett underliggande fastighetsvärde om drygt 2 miljarder kronor och tillträde äger rum under första kvartalet 2015.

Kungsleden äger sedan tidigare tre fastigheter i Kista som tillsammans med dessa fyra fastigheter gör Kungsleden till den tredje största fastighetsägaren inom kontor i Kista med en total area på nästan 100.000 kvm. Endast Vasakronan och Klövern är större ägare.

Samtliga de nu förvärvade fastigheterna är nyligen ombyggda och helt moderniserade. Två av fastigheterna är certifierade enligt LEED Gold och två enligt Green Building. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 73.000 kvm.

Fastigheterna som ingår i affären:

  • Borgarfjord 3, Kistagången 6 (en bit från Kistamässan). Fastigheten, byggd 1984 och totalrenoverad till nybyggnadstandard 2010. Fastigheten består av fyra sammanlänkande huskroppar. Innehåller totalt 13.600 kvm lokaler.
  • Borgarfjord 5, Torshamnsgatan 25-27 (nära Kistamässan). Fastigheten är byggd 1987 och består av åtta våningar. Innehåller 10.000 kvm lokaler.
  • Färöarna 3, Jan Stenbecks Torg 13-23/ Kistagången 20-26 (ligger precis bredvid Kista Galleria). Även känd som Kista One. Sedan Areim förvärvade fastigheten 2007 har den genomgått en totalrenovering. Innehåller 40.000 kvm lokaler.
  • Reykjavik 2, Borgarfjordsgatan 14 (nära NOD). Byggdes 1987 och 2009 totalrenoverades hela fastigheten. Innehåller 11.900 kvm lokaler.
Biljana Pehrsson.
Biljana Pehrsson.

– Kungsleden har ambitiösa tillväxtplaner och det här förvärvet ligger helt i linje med vår plan att stärka portföljen med hållbara fastigheter av hög kvalitet och i rätt lägen. Kista Science City är en av Stockholms mest intressanta och etablerade kontorsmarknader och vi har länge velat stärka vår närvaro här, säger Kungsledens VD Biljana Pehrsson.

Therese Rattik.
Therese Rattik.

– Kistaportföljen, som ägs av Areim Fond I, är sedan en tid färdigutvecklad och klar för försäljning i enlighet med vår strategi, säger Therese Rattik, VD på Areim.

Samtidigt uttalar hon stort intresse för Areim att göra nya förvärv av utvecklingsbara fastigheter i Kista i framtiden.

Fastighetsvärlden Idag 2014-12-03

Borgarfjorden 3
Borgarfjorden 3
Borgarfjorden 5
Borgarfjorden 5
Färöarna 3
Färöarna 3
Reykjavik 2
Reykjavik 2

MER stenafastigheter.se

Comments are closed