Content page
Stendörren köper Coops logistikfastighet i Bro | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Stendörren köper Coops logistikfastighet i Bro

130.000 kvm lager – Kontrakt på sju år. Stendörren har genom en bolagstransaktion förvärvat och tillträtt en lager- och logistikfastighet i Upplands-Bro om totalt 130.000 kvm. Det handlar om Coops huvudlager för kolonialvaror och fastigheten är navet i Coops logistiknät. Fastigheten är belägen i nära anslutning till E18, cirka 45 minuter från Stockholms innerstad.

Säljer gör CBRE Global Investors. Fastigheten ingick i det jättepaket med butiker och lagerfastigheter som Coop Norden sålde för 4,2 miljarder kronor i december 2005.

Största hyresgäst i fastigheten i Upplands-Bro är Coop Sverige Fastigheter, vars förhyrning omfattar 99 procent av fastighetens area och 97 procent av hyresintäkterna. Sju år återstår av hyreskontraktet. Utöver byggnaden omfattar fastigheten även 520.000 kvm mark. Det finns i dagsläget mindre utbyggnadsmöjligheter men köparen räknar med att det går att skapa större byggrätter.

Förvärvet förstärker Stendörrens närvaro i Upplands-Bro där bolaget sedan tidigare äger ett antal fastigheter.

Nordier Property Advisors och CBRE har varit säljarnas rådgivare.

Fastighetsvärlden Idag 2014-12-12

Coops stora lager- och logistikanläggning i Upplands-Bro.
Coops stora lager- och logistikanläggning i Upplands-Bro.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed