Content page
Två av Steen & Ströms projekt i stå – kan säljas | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Två av Steen & Ströms projekt i stå – kan säljas

Kan bli bostäder istället. Det är tio år sedan Steen & Ström köpte Viskaholm 2 i Borås för att bygga den 19 000 kvm stora citygallerian Wäfweriet. Sedan dess har inget hänt.

– Antingen utvecklar vi fastigheten eller så säljer vi den. I dag har vi inga utvecklingsplaner alls för fastigheten, säger Ted Mattsson, utvecklingschef på Steen & Ström.

På frågan om försäljning då är det mest aktuella alternativet säger han:

– Så kan man sammanfatta det men jag vill betona att inga beslut är fattade. Kommunen vill ju se bostäder på fastigheten och många har hört av sig, däribland kommunen själv.

I Göteborg sitter Steen & Ström i en liknande situation. Beslutet om att bygga ut köpcentret Allum i Partille har dragit ut på tiden, trots att detaljplanen varit klar sedan 2012. Steen & Ström vill göra om detaljplanen men kommunen har tröttnat.

– Det har gått 2,5 år av tystnad utan att Steen & Ström har fattat ett investeringsbeslut, och nu vill de göra om detaljplanen och förlänga planearbetet med flera år? Det är klart att vi blir besvikna, säger Jörgen Hermansson, samhällsbyggnadschef på Partille kommun.

– Det här är en fråga vi har på bordet. Vi har vridit och vänt på den och kommit fram till att vi behöver göra en större utbyggnad än detaljplanen medger i dag, säger Ted Mattsson.

Den aktuella detaljplanen ger Steen & Ström möjligheter att bygga ut Allum med 14 500 kvm. Utbyggnaden angränsar till Kyrktorget där detaljplanen också medger 70 lägenheter. Partille kommun vill bryta ut bostäderna ur detaljplanen och sälja dem till en extern part för att inte försena dem ytterligare – något som Steen & Ström inte ställer sig negativa till.

– Det är något som absolut är aktuellt och vi för redan sådana diskussioner.

Fastighetsvärlden Idag              2014-12-01

MER stenafastigheter.se

Comments are closed