Content page
Wästbygg säljer halvmiljardprojekt till Alecta | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Wästbygg säljer halvmiljardprojekt till Alecta

Genomförs som forward funding. Alecta förvärvar ett projekt med 462 hyresrättslägenheter i Huddinge av Wästbygg.

Projektet består bland annat av 250 studentlägenheter och 109 ungdomslägenheter, med planerad inflyttning under 2016. Resterande del av projektet omfattar vanliga hyresrätter, men produktionen av dessa förutsätter ett beslut av Kommunfullmäktige i Huddinge kommun. Byggnaderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad silver.

Fastighetsvärdet uppgår till 560 mkr och affären genomförs som en bolagsförsäljning och som en forward funding. Bernstrom & Partners och Vinge har varit rådgivare åt Wästbygg medan Falkenborn har varit Alectas juridiska rådgivare.

Fastighetsvärlden Idag 2014-11-21

MER stenafastigheter.se

Comments are closed