Content page
Victoria Park säljer i Åhus för 150 mkr | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Victoria Park säljer i Åhus för 150 mkr

Victoria Park har ingått avtal med Sölvedals Förvaltnings AB om överlåtelse av två fastigheter i Åhus, (Kristianstads kommun). Fastigheterna innehåller drygt 11.000 kvadratmeter bostäder. Överlåtelsen sker i bolagsform och är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 152,5 mkr. Det motsvarar cirka 14.000 kr per kvadratmeter, 20 procent över senaste värdering hos Victoria Park.

De två bostadsfastigheterna innehåller delvis äldre-, vård- och gruppboende. Tillträde sker i december 2014.

– Att äga och förvalta samhällsfastigheter är inte Victoria Parks kärnverksamhet. Samtidigt är de aktuella fastigheterna våra enda i Åhus vilket inte varit optimalt ur ett förvaltningsperspektiv, med tanke på att vi som regel sköter vår förvaltning med egen personal, säger Victoria Parks VD, Peter Strand.

Catella har varit transaktionsrådgivare och Fredersen Advokatbyrå legal rådgivare i samband med försäljningen.

Fastighetsvärlden Idag 2014-11-17

MER stenafastigheter.se

Comments are closed