Content page
Så ska Hufvudstaden pigga upp Stockholm med ljus | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Så ska Hufvudstaden pigga upp Stockholm med ljus

Stockholms ljusskyltar hör till stadsbilden som Stockholms arkitektur. Reklamskyltar med elektrisk belysning eller med text av glödlampor började användas redan i början av 1900-talet, därefter tog neon vid. Välkända reklamskyltar finns vid bland annat Slussen, Kornhamnstorg, Telia-huset vid Stureplan, korsningen Drottninggatan/Klarabergsgatan och Fridhemsplan.
Nu får dessa konkurrens av en ”ljusvägg” vid korsningen Kungsgatan och Sveavägen. I Kv Häshuvudet 13 tar ett LED-nät över hela den konkava fasaden i korsningen och ersätter därmed de tidigare reklamskyltarna. Sedan några dagar finns en byggställning uppställd där fastighetsägaren Hufvudstaden låter montera LED-nätet. Arbetet kommer att vara klart i månadsskiftet november-december. LED-nätet är uppbyggt på så sätt att det inte kommer att täcka fönster, utan istället bilda ett rutnät kring dessa.
Hufvudstaden skriver följande, i hyresgästinformation, om den nya ljusväggen: ”LED-nätet kommer att innehålla reklam, men det kommer också finnas inslag av icke-kommersiella inslag som konst och utvecklingsprojekt inom it. Hufvudstaden kommer också att vara synliga med en kort film som visar en genomskärning av en fastighet liknande ett ”dockhus” där människor arbetar och roliga oväntade inslag kan ske”.
Fastighetsvärlden Idag 2014-11-17
KvHästhuvudet_Fotomontage_natt_rev_140221.pdf

MER stenafastigheter.se

Comments are closed