Content page
Jernhusen köper stationshus mitt i Lund | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Jernhusen köper stationshus mitt i Lund

Har tidigare sålt flera stationer under flera år. Jernhusen köper stationsbyggnaden Västra Station av Lunds kommunala fastighetsbolag, LKF. Stationen, som också innehåller butiks- och kontorslokaler, kommer få ett ännu större utbud av service för resenärerna. Jernhusen äger redan Lunds Centralstation, som ligger på andra sidan spåren.

Västra Station omfattar cirka 1.800 kvadratmeter vilket gör det möjligt att utveckla och skapa nya ytor för service och uthyrning.  Jernhusen, får i och med förvärvet, möjlighet att skapa ett mer effektivt serviceutbud för resenärerna i de båda stationsbyggnaderna. Köpeskillingen är på 31 miljoner kronor.

– Som ägare av båda stationerna kan vi samordna verksamheten så de blir ännu mer attraktiva knutpunkter för resenärerna, säger Erik Gamner, regionchef på Jernhusen.

Jernhusen har under de senaste åren avyttrat en större mängd mindre stationshus runt om i landet. Att bolaget köper hus hör inte till vanligheterna. Bolaget äger i dagsläget cirka 50 stationshus.

Fastighetsvärlden Idag 2014-11-13

Vastra Station

MER stenafastigheter.se

Comments are closed