Content page
Avalanche betalar 48 miljoner för projektmark | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Avalanche betalar 48 miljoner för projektmark

För 48 miljoner kronor har Avalanche Capital förvärvat markområdet där Barents Center ska byggas, på gränsen mellan Haparanda och Torneå. Säljare till marken är Haparanda stad. Utvecklare av projektet är Concent AB i Stockholm.

– Det är en viktig milstolpe På Gränsen och i HaparandaTornios utveckling. Barents Center kommer att ge fler hundra nya jobb och höja attraktiviteten i regionen. Det är en investering som även kommer att gynna befintliga företag genom den ökade tillströmningen av turister, säger kommunalrådet Gunnel Simu.

Detaljplanen för den svenska delen av Barents Center är klar medan den som rör projektets hotelldel på den finska sidan väntas vara klar i början av 2015. Hotellet ligger mitt på gränsen. Galleria, skola och arena kommer därför att börja byggas innan hotellet.  Förhoppningen är att det ska kunna ske innan årsskiftet.

Barents Center är ritat av Wester + Elsner och invigningen är planerad till hösten 2016.

Läs mer om projektet i länkarna nedan.

Fastighetsvärlden Idag 2014-11-12

barentskarta

MER stenafastigheter.se

Comments are closed