Content page
Titania får bygga 450 lägenheter i Botkyrka | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Titania får bygga 450 lägenheter i Botkyrka

Renoverade badrum åt privatpersoner för ett decennium sedan – Nu stort uppdrag. Det har inte byggts i Alby i Botkyrka på 35 år. Nu kan 450 nya bostäder bli verklighet , med byggstart  år 2019. Den tänkta platsen är Tingstorget på Albyberget, i direkt anslutning till tunnelbanan några hundra meter från Alby centrum.

Det är bolaget Titania, som efter att ha vunnit en markanvisningstävling, som har tecknat avtal med Botkyrka kommun om köp av mark för nyproduktion av drygt 450 bostadsrättslägenheter. Projektet Tingstorget i Alby innefattar även utveckling av torget kring t-banestationen. Det är ovanligt att en ensam exploatör får ett helt projekt av denna storlek och Titania kommer tillsammans med Botkyrka kommun utveckla detaljplanen för att uppnå kommunens höga målsättningar för det nya bostadsområdet.

Titania har stora förhoppningar om ett långsiktigt givande samarbete med Botkyrka kommun för att utveckla området kring Tingstorget till ett attraktivt och modernt bostadsområde. Botkyrka kommun har i markanvisningstävlingen ställt höga krav på att det nya området skall vara miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart stadsbyggande och detta är värderingar som Titania till fullo delar med kommunen.

– Vi är jätteglada för att det här nu kan bli verklighet, säger Gabriel Melki (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Botkyrka. Det är ett viktigt steg i förnyelsen av våra stadsdelar med miljonprogramsbebyggelse. Vi tror på Alby. Det finns ett stort intresse för att bygga i Botkyrka och ett lika stort intresse hos våra invånare att köpa och flytta in i nya bostäder.

Byggstart är planerad till 2016 och projektet beräknas avslutat 2019.

Så här presenterar Titania sig på sin egen hemsida: ”Det är en klyscha, men i vårt fall är det faktiskt sant. Det började med vi var två man som år 2002 ville starta ett eget företag för att renovera badrum åt privatpersoner i Stockholm. Det visade sig att vi var väldigt duktiga på det.”

Idag har bolaget ungefär 145 anställda och bolaget omsatte 478 miljoner år 2013. Verksamheten inkluderar sedan nyligen även nyproduktion av fastigheter. Hösten 2012 vann bolaget Täby kommuns upphandling av det nya bostadsområdet Arninge-Ullna där Titania bygger 107 bostäder i området med med första inflyttning 2015.

Titaniakoncernen utgörs av ett antal aktiebolag vars majoritetsägare är ett investmentbolag, Einar Janson Invest AB. I styrelserna för bolagen sitter Einar Janson, Nikan Ghahremani och Mats Janson.

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed