Content page
Balticgruppen redo bygga på spekulation | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Balticgruppen redo bygga på spekulation

7.000 kvm kontor av Gert Wingårdh. Inom ett år planerar Balticgruppen i Umeå att sätta spaden i jorden för sitt kontorsprojekt i kvarteret Laxen vid Ume älvs strandpromenad, mellan centrum och Öbacka. Projektet består av två huskroppar om sammanlagt cirka 7.000 kvm, formgivet av Gert Wingårdh.

Det kommer att ligga i direkt anslutning till Konstnärligt Campus vilket rymmer verksamheter som Arkitektur-, Desgin- och Konsthögskolan och Bildmuseet.

På området finns sedan 2012 även cirka 5.000 kvadratmeter kontor med bland andra PwC, Ålö och Balticgruppen som hyresgäster.

Diskussioner pågår men inga hyresgäster är ännu klara för det nya projektet.

– Vi ser gärna att vi kan hitta potentiella hyresgäster som passar in i den kreativa miljön vi har i dag, men utesluter inte någon i förväg, säger Balticgruppens VD Jonas Olsson till Fastighetsvärlden och fortsätter:

– Vi kan starta projektet utan att ha alla ytorna uthyrda. Inte bara för att vi verkligen tror på projektet och därmed inte ser någon risk att inte hitta hyresgäster, men också för att det är två huskroppar som skall produceras och vi kan börja med det ena och sedan ta beslut om den andra i takt med att vi hittar hyresgäster. När projektet är färdigställt har vi dessutom möjlighet att bygga lika mycket till.

Fastighetsvärlden Idag 2014-11-04

Illustration: Wingårdhs.
Illustration: Wingårdhs.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed