Content page
Trifam säljer hus med hög vakans i Solna Strand | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Trifam säljer hus med hög vakans i Solna Strand

Capmans fjärde förvärv i Sverige – Pris: 170–180 miljoner. Trifam säljer fastigheten Apelsinen 4 i Solna Strand till finska Capman Real Estate. Huset innehåller 13.300 kvm lokaler, varav 9.700 kvm kontor. Fastighetsvärlden bedömer köpeskillingen till 170–185 miljoner kronor. Affären ägde rum off market och säljaren hade Nordier och Kilpatrick Townsend som rådgivare.

Det finns 18 hyresgäster i huset varav IBS AB och Wincor Nixdorf är de största. Vakansgraden är hela 30 procent. Fastigheten bär adresserna Hemvärnsgatan 8–10 och Vretenvägen 7–11, och ligger nära Solna Strand tunnelbanestation (namnbytt i somras från Vreten tunnelbanestation). I fastigheten finns även totalt cirka 160 garageplatser i två plan. Fastigheten har varit i Trifam-sfärens ägo sedan uppförandet i början av 70-talet.

– Trifam lämnar i och med försäljningen av Apelsinen 4 Solna, och kommer fortsättningsvis ha geografisk koncentration i norra Sollentuna, södra Stockholm samt Bromma, säger VD Niklas Gusting och berättar att bolaget gärna skulle vilja utöka sitt bestånd i de två förstnämnda områdena.

Trifam äger, efter försäljningen, totalt nio fastigheter.

I Sverige äger Capman sedan tidigare Holiday Club i Åre (2008, ingick i stor paketaffär med finska hotell), Silverdal i Sollentuna (2013, köpt från Pfizer som har sitt HK där) och Bergshamra Bro i Solna (2014, If-huset, köpt från Vasakronan). De två sistnämnda och den förvärvade fastigheten i Solna Strand ingår CapMan Nordic Real Estate fund där det nu totalt finns åtta fastigheter. I Sverige letar CapMan främst efter kontors- och butiksfastigheter. I Danmark har man även köpt bostäder.

Fastighetsvärlden Idag         2014-10-29

MER stenafastigheter.se

Comments are closed