Content page
Vasakronan hyr ut 2 800 kvm till Paradox Interactive | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Vasakronan hyr ut 2 800 kvm till Paradox Interactive

Flyttar från Skrapan i närheten. Den andra uthyrningen i Vasakronans projektfastighet på Västgötagatan 5 på Södermalm i Stockholm är i hamn. Det är spelutvecklarna och förlaget Paradox Interactive som har tecknat avtal för nytt kontor om 2.800 kvadratmeter.

Vasakronan investerar för närvarande 400 mkr i en totalrenovering av fastigheten Nattugglan på Västgötagatan 5, som ligger ungefär hundra meter söder om Medborgarplatsen. Fastigheten omfattar cirka 13.000 kvadratmeter kontor i åtta plan och kommer att stå klar för inflyttning hösten 2015.

För en kort tid sedan gjordes den första uthyrningen och då till spelutvecklaren Avalanche Studios som hyr två och ett halvt våningsplan om totalt 3.000 kvadratmeter kontor. Nu får Avalanche Studios sällskap av ytterligare ett företag i branschen, Paradox Interactive.

– Paradox Interactive är sedan tidigare hyresgäst hos oss i Skrapan men har ett stort behov av mer yta, säger Per Thiberg, chef fastighetsutveckling och uthyrning. I jakten på nytt kontor fanns ett starkt önskemål om att stanna kvar i kvarteret. Lösningen fanns på Västgötagatan 5. Där erbjuder vi kontor i en fastighet med stark miljöprofil, i toppskick och ett läge som helt klart håller på att bli ett kluster för den här typen av kreativa bolag.

Paradox Interactive grundades 1999 och är en globalt ledande utgivare av PC-baserade strategispel. Mest känt är företaget för sitt internationellt framgångsrika spel Europa Universalis.

Inflyttning sker i oktober 2015.

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-23

MER stenafastigheter.se

Comments are closed