Content page
Regionordförande fråntas sina uppdrag omedelbart | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Regionordförande fråntas sina uppdrag omedelbart

Valdes för 18 månader sedan. Hyresgästföreningens regionstyrelse i Stockholm suspenderade sin ordförande Greger Björkegren i går kväll, skriver Hem & Hyra. Vice ordförande Marina Fredriksson blir tillförordnad.

I ett pressmeddelande uppger Hyresgästföreningen region Stockholm att anledningen är att han ”i betydande utsträckning har agerat på egen hand utan mandat från regionstyrelsen och därmed förverkat sitt förtroende”.

Hem & Hyra har pratat med flera personer som var med på styrelsemötet men ingen vill kommentera ärendet. Konflikten handlar, enligt flera, om att man inte är överens om ”hur förändringsarbetet i Hyresgästföreningen ska gå till”.

– Det är en ideologisk strid, där jag försvarar de förtroendevaldas ställning. Det har inte organisationen varit mogen för, säger Greger Björkegren till Hem & Hyra.

Regionstyrelsen kan enligt Hyresgästföreningens stadgar § 2.5 frånta en medlem samtliga uppdrag. Det är ovanligt och den vanligaste orsaken till suspension är annars bokföringsbrott eller ekonomiska oegentligheter, uppger Hem & Hyra.

Björkegren tog över efter Terje Gunnarson som var ordförande från  2004 till april 2014. Björkegren valdes med röstsiffrorna 77 mot 58. Han utmanades av Eva Dazley.

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-22

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed