Content page
Första svenska Dunkin Donuts öppnar i Täby C | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Första svenska Dunkin Donuts öppnar i Täby C

Har även tecknat kontrakt för Mall of Scandinavia. Den amerikanska kedjan kedjan Dunkin Donuts planerar för 30–50 enheter i Sverige inom fem år. Fastighetsvärlden kan berätta att det första kaféet kommer att öppna i Täby Centrum i början av december. Franchisetagaren Coffe and Brands har tecknat ett hyresavtal om drygt 100 kvm med köpcentrumets ägare Unibail-Rodamco.

– Förhoppningsvis kan vi öppna ytterligare en enhet i Stockholmsområdet före årsskiftet, men enheten i Täby kommer att bli den första. Vi letar efter en lokal i city, men inget är klart, säger Tommy Svensson, VD på Coffe and Brands.

Han berättar även att man tecknat ett hyresavtal för Mall of Scandinavia i Solna, samma fastighetsägare, och det kaféet är på strax under 100 kvm och öppnar när köpcentret slår upp portarna den 25 september 2015.

Vid 2015 års utgång hoppas Svensson att det finns 5–8 Dunkin Donuts i Stockholmsområdet. Bolaget planerar för cirka 15 enheter i området där fördelningen kan bli fem i city, fem på malmarna och fem i köpcentrum i externa lägen. Att hitta lägen i centrala Stockholm har dock visat sig knepigt.

– Hyrorna är extremt höga, galet höga. Det är helt sjukt. Bra lägen har visat sig svåra att hitta. Vårt största dilemma har varit att hitta ett flaggskeppsläge. Det kommer lösa sig, men det har tagit lite tid, säger Tommy Svensson till Fastighetsvärlden.

– Vi letar flaggskeppslägen på ställen som NK, Drottninggatan, Kungsgatan och Hötorget. Det är ingen rocket science när det gäller vilka lägen som vi vill ha.

Kedjan söker lokaler som är mellan 80 och 170 kvadratmeter. På flygplatser och tågstationer kan det bli aktuellt med ”hål-i-vägg”-enheter som är betydligt mindre.

Dunkin Donuts har en lista på ytterligare åtta orter dit de vill expandera, men bolaget vill först nå en större volym i Stockholmsområdet för att underlätta logistiken. Coffe and Brands har tecknat ett hyresavtal med Sagax om 500 kvm lokaler i Årsta för att där arbeta med beredning av produkterna. Bolaget, som är mest känt för flottyrringar och kaffe, hoppas göra sin bagel till en storsäljare.

Tommy Svensson berättar även hur avtalet med den amerikanska ägaren ser ut.

– Vi ska starta upp mellan 30 och 50 enheter inom fem år, det står i vårt franchiseavtal med Dunkin Brands.

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-22

MER stenafastigheter.se

Comments are closed