Content page
Jakten på ett vackrare område fortsätter | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Jakten på ett vackrare område fortsätter

Datum: 2014-10-23 08:00
Text:


Innan du kommer in på Briljant- och Smaragdgatans gröna gårdar passerar du molukstationerna. Allt för ofta ligger det soppåsar och högar med skräp vid sidan av, trots att fastighetsvärdarna städar upp varje dag. Detta fick några hyresgäster att reagera och tillsammans med Hyresgästföreningen och Stena Fastigheter Göteborg startade man Miljöjägarna. 

Miljöjägarna har under ett års tid arbetat för att få ett vackrare Briljant- och Smaragdgatan och i dagarna summerades året. 

- Vi är över 30 hyresgäster som arbetar med att förändra beteendet hos våra grannar för att få alla att sortera sina sopor på rätt sätt och hålla rent, säger Sukran Sarkli som är projektledare för Miljöjägarna och boende på Briljantgatan. 

Miljöjägarna har knackat på 502 dörrar i området och pratat med 350 familjer. Tillsammans pratar Miljöjägarna 9 olika språk, vilket har gjort det mycket enklare att få komma in hos grannarna för en pratstund kring sopsortering och varför det är viktigt att alla hjälper till att hålla det rent och snyggt. 

- Vi möter dem på deras språk och vi har blivit väldigt positivt bemötta. Det har varit viktigt att ha direkt kontakt med våra grannar, ansikte mot ansikte, säger Sukran Sarkli. 

Miljöjägarna har under året arrangerat olika aktiviteter där grannar träffats och pratat miljö och sopsortering. På köpet har man fått en ökad trivsel och trygghet i området. Målet var att nå 30 procent av alla 501 hushållen på Briljant- och Smaragdgatan. Miljöjägarna nådde 60 procent.

- Det går inte att stressa, vi måste ha tålamod, för ett ändrat beteende kommer med tiden, säger Sukran Sarkli.  

Nedskräpningen i området har minskat, men än finns det mycket kvar att göra. Miljöjägarna fortsätter sitt arbete och kommer att synas ännu mer i området. De utlovar fler aktiviteter och försäkrar oss om att de kommer att fortsätta vara envisa och positiva och inte ge sig. 

 

Vill du bli miljövärd i ditt område? 
Kontakta Sari Isberg på telefon 075-241 50 60 eller sari.isberg@stena.com

 
 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed