Content page
RBS försöker sälja stora Skärholmen Centrum | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

RBS försöker sälja stora Skärholmen Centrum

En av de största styckeaffärerna i Stockholm – någonsin. Fastighetsvärlden kan avslöja att The Royal Bank of Scotland (RBS) nu har satt igång en process att sälja Skärholmen Centrum. En ny ägare skulle eventuellt kunna vara på plats redan till årsskiftet och enligt uppgift till Fastighetsvärlden finns det flera intressenter. CBRE har försäljningsuppdraget.

Skärholmen är det största köpcentrumet i Stockholm och RBS tog över som ensam ägare i maj 2011. Från 2007 var Boultbee ägare men när bolaget hamnade i ekonomiska problem tvingades banken gå in och ta över. Totalt ingick det vid övertagandet 10 köpcentrum i Stockholm, varav RBS snabbt sålde nio. Den i särklass största fastigheten i beståndet, Skärholmen Centrum, visade sig osäljbar.

Hösten 2012 gav RBS upp försöken att sälja och satsade istället på att utveckla centret, fylla upp alla tomställda butikslokaler (20 procent vakant vid tillträdet!) och ta fram expansionsplaner. Nu är vakansgraden nästan noll och utbyggnad pågår.

Skärholmen Centrum innehåller 65.000 kvm uthyrningsbara butikslokaler samt 25.000 kvm servicelokaler. Med det så är köpcentrumet störst i Stockholms stad sett till uthyrningsbar butiksyta. Kista Galleria innehåller 60.000 kvm och Farsta centrum 54.000 kvm.

Går RBS i mål med försäljningen kommer det att bli en av de absolut största stycke-affärerna i Stockholm (och därmed i Sverige). I december 2012 såldes Kista Galleria för 4,6 miljarder kronor och i november 2006 avyttrades Sturegallerian för 4,05 miljarder. I december 2010 såldes kontorshuset Klara Zenit i city för 4,35 miljarder kronor.

Fastighetsvärlden Idag            2014-10-17

MER stenafastigheter.se

Comments are closed