Content page
Bekräftat: Siemens svenska HK till Arenastaden | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bekräftat: Siemens svenska HK till Arenastaden

Hyr 10.000 kvm – Fabege köper hus i Upplands Väsby. I början av september avslöjade Fastighetsvärlden att Siemens ska flytta sitt huvudkontor till Arenastaden i Solna. Nu bekräftas uppgifterna.

Siemens nya moderna kontor kommer att vara beläget på Evenemangsgatan 23 i Arenastaden. Det nya kontorshuset uppförs på fastigheten Uarda 1 (hus B). Hela kontorsprojektet omfattar cirka 17.000 kvm kontor plus garage, varav Siemens kommer att hyra 10.000 kvm. Den totala investeringen för Fabege beräknas till 576 Mkr.

I samband med affären tecknades även ett köpeavtal för Fabeges räkning gällande Siemens befintliga kontor i Upplands Väsby. Köpeskillingen uppgick till 105 miljoner kronor och fastigheten tillträds i november 2014. Affären avser fastigheten Hammarby-Smedby 1:457 som innehåller 21.000 kvm lokaler.

En hållbar, attraktiv, centralt belägen plats med goda kommunikationer och en hög servicenivå – det var några av kraven då Siemens skulle finna morgondagens arbetsplats för sina medarbetare från Upplands Väsby, Solna, Kista samt några anställda från kontoret i Huddinge. Valet föll på Arenastaden och cirka 700 medarbetare flyttar in i oktober 2017. Avtalet är tecknat på 12 år och omfattar cirka 10.000 kvm kontor med en årlig hyra på 25 Mkr.

–   En flytt till Arenastaden är en satsning på framtiden. Vi får ett hållbart kontor i linje med våra värderingar, utrustat med Siemens teknologi och produkter. Samtidigt säkrar vi en bra infrastruktur för våra medarbetare, säger Ulf Troedsson, koncernchef för Siemens i Sverige.

–   Vi är glada att välkomna Siemens till Arenastaden och ser fram emot att utveckla den bästa arbetsmiljön för deras medarbetare. Den senaste tidens stora uthyrningar har verkligen befäst Arenastadens ställning som en attraktiv stadsdel för framgångsrika företag och det är vi oerhört stolta över, säger Klaus Hansen-Vikström, vice VD och affärsutvecklingschef Fabege.

Fabege har tidigare gjort tre riktigt stora uthyrningar i Arenastaden, till Vattenfall, Teliasonera och SEB. Dessutom har bolaget gjort en handfull uthyrningar som ligger i nivå, eller strax därunder, med den till Siemens.

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-16

FV-Fabege_Siemens_mindre

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed