Content page
Wallenstam köper vid Åbytravet för 128 miljoner | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Wallenstam köper vid Åbytravet för 128 miljoner

Analys i magasinet. Från Åby Travsällskap förvärvar Wallenstam mark inom Åby Stallbacken i Mölndal för 128 miljoner kronor. Marken som varit en del av Åbytravet skapar möjlighet till nyproduktion av 350 lägenheter.

– Den här affären innebär en ökning av möjliga byggrätter i ett attraktivt område där vi redan är etablerade. Totalt möjliggör det en byggnation av 530 lägenheter i området, vilket är ett steg mot vårt mål att bygga i snitt 1 500 lägenheter per år, säger Thomas Dahl, vice VD för Wallenstam AB.

Wallenstam tillträder marken tidigast den 7 januari 2015 och byggnationen av lägenheterna beräknas starta under 2015. Markens boarea uppgår till ca 22.000 kvm.

Runt det gamla stallområdet vid Åby travbana i Mölndal planeras ett nytt, modernt och spännande bostadsområdet i parkliknande miljö . Wallenstam har sedan tidigare planer på att bygga 180 lägenheter i området.

Åby är en populär stadsdel i Mölndals stad, norr om Söderleden och väster om E6. Stadsdelen består av flerbostadshus, radhus och villor, i området finns också ett stort fritidscentrum och närhet till natur.

Wallenstams aktie analyseras i magasinet Fastighetsvärlden Nr 10/2014 som utkom 13 oktober.

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-13

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Wallenstam köper vid Åbytravet för 128 miljoner

Analys i magasinet. Från Åby Travsällskap förvärvar Wallenstam mark inom Åby Stallbacken i Mölndal för 128 miljoner kronor. Marken som varit en del av Åbytravet skapar möjlighet till nyproduktion av 350 lägenheter.

– Den här affären innebär en ökning av möjliga byggrätter i ett attraktivt område där vi redan är etablerade. Totalt möjliggör det en byggnation av 530 lägenheter i området, vilket är ett steg mot vårt mål att bygga i snitt 1 500 lägenheter per år, säger Thomas Dahl, vice VD för Wallenstam AB.

Wallenstam tillträder marken tidigast den 7 januari 2015 och byggnationen av lägenheterna beräknas starta under 2015. Markens boarea uppgår till ca 22.000 kvm.

Runt det gamla stallområdet vid Åby travbana i Mölndal planeras ett nytt, modernt och spännande bostadsområdet i parkliknande miljö . Wallenstam har sedan tidigare planer på att bygga 180 lägenheter i området.

Åby är en populär stadsdel i Mölndals stad, norr om Söderleden och väster om E6. Stadsdelen består av flerbostadshus, radhus och villor, i området finns också ett stort fritidscentrum och närhet till natur.

Wallenstams aktie analyseras i magasinet Fastighetsvärlden Nr 10/2014 som utkom 13 oktober.

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-13

MER stenafastigheter.se

Comments are closed