Content page
Akelius storsatsar i Montreal – gör första köpet | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Akelius storsatsar i Montreal – gör första köpet

Startskottet gick med förvärv om 64 miljoner. Akelius har de senaste tre åren expanderat snabbt i Toronto där de i dag äger 2 300 bostäder. I våras öppnade de ett kontor i Kanadas andra stad, Montreal, och gör nu sitt första förvärv – en central fastighet med 44 lägenheter  som förvärvas för cirka 64 miljoner kronor, motsvarande 18 000 kronor per kvm.

Hur stor investeringsvolymen blir de kommande åren i Montreal är svårt att säga.

– Vi vet inte vad som kommer att finnas på marknaden och vi köper bara de fastigheter som är helt rätt för oss. Ambitionen på sikt är att bygga ett bestånd liknande det i Toronto, säger Pål Ahlsén, koncernchef på Akelius, till Fastighetsvärlden.

Akelius föredrar att köpa enskilda fastigheter framför paket vilket visar sig på bolagets transaktionsfrekvens. Hittills i år har bolaget gjort 57 transaktioner till ett sammanlagt värde om mellan 4 till 4,5 miljarder kronor.

Fastighetsvärlden Idag            2014-10-13

MER stenafastigheter.se

Comments are closed