Content page
Briggen säljer Hansa i centrala Malmö för 609 mkr | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Briggen säljer Hansa i centrala Malmö för 609 mkr

Areim gör sitt första köp i Malmö. Castellum har via det helägda dotterbolaget Briggen sålt Hansa köpgalleria i centrala Malmö.

Försäljningen uppgick till 609 miljoner kronor netto efter avdrag för bedömd uppskjuten skatt och omkostnader om totalt 27 Mkr, vilket var i linje med senaste värdering. Frånträde sker den 17 oktober 2014. Köpare är Areim.

JLL Tenzing var rådgivare till säljaren Castellum.

Hansa består av två fastigheter om totalt 40.500 kvm, varav 13.700 kvm butiksyta, 9.200 kvm kontor, 9.400 kvm garage, 5.400 kvm bostäder samt 2.800 kvm utbildningslokaler. På butikssidan finns en del vakanser. Tidigare innehöll den ena fastigheten NK (upphörde 1992).

– Hansa är en av våra få större gallerior och affären innebär en renodling av Castellums portfölj, säger Castellums VD Henrik Saxborn i en kommentar.

– Malmö och Öresundregionen är och kommer fortsätta vara en av våra viktigaste tillväxtregioner för utveckling av verksamheten, tillägger Saxborn.

Mikael Hesselvall, ansvarig för transaktionen på Areim:

– Hansa, som är Areim Fond IIs första förvärv i Malmö, har en bra mix av löpande kassaflöde och framtida möjligheter. Vi ser en stor utvecklingspotential inom främst handelssegmentet men även för kontor och bostäder.

Hansa är det fjärde förvärvet i Areim Fond II. Affären genomförs i samarbete med HEA Property Partner som på Areims uppdrag kommer att ansvara för utveckling och förvaltning av Hansa.

– Areims ambition är att ytterligare stärka Hansa som handelsplats i centrala Malmö, säger Therese Rattik, VD på Areim. Att driva ett ombyggnadsprojekt av den här digniteten i centrala Malmö kräver kunskap och lokal närvaro. Vi är därför glada över samarbetet med HEA Property PartnerTillsammans har vi goda kunskaper inom detaljhandel och stor erfarenhet av utveckling av handelsplatser.

I Areim II finns sedan tidigare bland annat Trygg-Hansa-huset på Kungsholmen i Stockholm och Chokladfabriken i Sundbyberg.

Magasinet Fastighetsvärlden Nr 10/2014 som utkommer på måndag innehåller en stor analys av fastighetsmarknaden i Malmö.

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-10

MER stenafastigheter.se

Comments are closed