Content page
Atrium vill bygga ut Farsta C med 20.000 kvm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Atrium vill bygga ut Farsta C med 20.000 kvm

”Finns stora möjligheter.” Stockholms Stads plan att bygga 140 000 nya bostäder fram till 2030 innebär att 8.000 nya bostäder ska byggas i Farsta. Därför vill ägaren till Farsta Centrum, Atrium Ljungberg, tillsammans med Stockholm Stad se till att centrumet växer i samma takt. Ambitionen är att förvandla centrala Farsta från ett förortscentrum till stadskärnan i en promenadstad. Tre arkitektbyråer tävlar om uppdraget att rita nya Farsta Centrum. Det vinnande bidraget blir underlag i samrådshandlingarna.

Atrium Ljungberg har identifierat ett långsiktigt behov av att tillskapa nya bostäder, 10.000 kvm arbetsplatser och samhällsservice, 5.000 kvm utbildning och kultur, samt upp till 20 000 kvm ytterligare yta för handel och service i Farsta Centrum. Om den ytan byggs i anslutning till den befintliga gallerian är dock inte säkert.

– Det är ju sådana saker vi ska titta på men vi har sett att de här ytorna behövs. Även om jag inte vill gå in på detaljer så finns det stora möjligheter att utveckla vissa områden i anslutning till Farsta centrum för att det ska bli en komplett och mer levande stadsdel, säger Mikael Wilhelmsson, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Det vinnande arkitektbidraget utses den 27 november och de tävlande byråerna är Elinder Sten Arkitekter i samarbete med Urban Minds, WSP och Lovely Landskap; Tyréns och Okidoki Arkitekter samt Cobe i samarbete med SLA och ICP.

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-08

MER stenafastigheter.se

Comments are closed