Content page
Storsatsande Exerton gör entré med första affär | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Storsatsande Exerton gör entré med första affär

Håkan Bryngelson medgrundare till nybildat fastighetsbolag. Det nystartade Exerton satsar på att ta in 1,4 mdr i eget kapital för att bygga ett nytt långsiktigt svenskt fastighetsbolag. Grundare är Mounir Tajiou och Joakim Einarson tillsammans med Håkan Bryngelson, Sverker Thufvesson samt några svenska institutioner och professionella investerare.

Mounir Tajiou
Mounir Tajiou

– Vår ambition är att med moderat belåning stadigt växa under det närmaste decenniet i takt med att vi finner lämpliga fastigheter, säger Mounir Tajiou, grundare och VD för Exerton AB.

Det egna kapitalet tas in via tre kapitalanskaffningar, där den första nu är stängd. Dessutom har ett första förvärv genomförts. Det är Tidmätaren 1 och 2 i Häggvik, Sollentuna (se karta), som förvärvats från Klar-Invest. De innehåller totalt 6.000 kvm kontor, handel och lager.

Håkan Bryngelson
Håkan Bryngelson

– Jag ser fram emot att vara med och bygga upp ett nytt långsiktigt fastighetsbolag med höga ambitioner vad gäller bolagsstyrning, transparens, rapportering samt operativ och finansiell kontroll. Detta tillsammans med långsiktigt hållbara affärer tror vi är, och blir, allt viktigare, säger Håkan Bryngelson, medgrundare och ordförande i Exerton AB.

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-02

MER stenafastigheter.se

Comments are closed