Content page
Nytt finskt bolag med fastigheter för 10 mdr | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nytt finskt bolag med fastigheter för 10 mdr

Flera investerare går samman i stor satsning. Finska pensionsbolaget Varma, börsnoterade Sponda, finska statens pensionsbolag och ytterligare några finska investerare genomför nu den jätteaffär som signalerades i april. Tillsammans bildar de Certeum Oy med fastigheter för 917 miljoner euro, nära 10 miljarder kronor. Fastigheterna kommer från Varma, Sponda samt flera av Spondas fonder.

Bolaget har en 50-procentig belåningsgrad och det egna kapitalet uppgår därmed till omkring 5 miljarder kronor. Bolaget äger 124 lager och industrifastigheter med en total yta på cirka 1,3 miljoner kvm i de större finska städerna.

Certeum Oy påminner om det svenska noterade Sagax AB som har en liknande inriktning på sitt bestånd med cirka 1,45 miljoner kvm till ett värde kring 12 miljarder kronor.

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-02

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed