Content page
D Carnegie & Co köper 1.900 lägenheter i Norrköping | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

D Carnegie & Co köper 1.900 lägenheter i Norrköping

Förvärvar för en miljard kronor. D. Carnegie & Co har genom dotterbolag ingått avtal med Sörmlandsporten AB om förvärv av ett fastighetsbestånd i Norrköping.

Genom förvärvet blir Bolaget ägare av ett väl samlat och strategiskt beläget fastighetsbestånd i Norrköping bestående av 1.900 lägenheter. Affären genomförs genom ett bolagsförvärv och köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 1.000 miljoner kronor. Tillträde väntas ske i fjärde kvartalet 2014.

Fastigheterna har tidigare ingått i det större bestånd som bolaget förvärvade i juli i år och Graflunds har därför redan hand om den kamerala förvaltningen. Då Kvalitena AB är delägare i såväl D. Carnegie & Co som Sörmlandsporten AB är affären villkorad av godkännande på bolagsstämma i D. Carnegie & Co som avses hållas i oktober.

Ulf Nilsson, VD, kommenterar:

– Vi är glada att kunna förvärva ett väl underhållet bostadsbestånd med ett utmärkt läge i Norrköping. Även om det ligger i utkanten av vårt geografiska fokusområde påverkas Norrköping positivt av tillväxten i Stockholm och vi vet genom att Graflunds hanterar förvaltningen att det är en mycket väl presterande förvaltningsenhet. Vi avser att fortsätta förädlingen av dessa fastigheter genom succesiv renovering av lägenheter.

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-02

MER stenafastigheter.se

Comments are closed