Content page
Norrporten satsar åter på expansion i Norrland | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Norrporten satsar åter på expansion i Norrland

Bygger upp nytt marknadsområde. Efter att under många år främst expanderat söderut och även gjort investeringar utomlands satsar Norrporten åter på en ny marknad i Norrland. Det är i Stadsdel Norr i centrala Östersund som bolaget förvärvar fyra fastigheter.

Beståndet består av delar av det tidigare regementsområdet I5 där Peab har konverterat byggnader till moderna kontor och utbildningslokaler. Beståndet omfattar cirka 17 000 kvadratmeter och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 250 miljoner kronor. Hyresgäster är bl.a. Arbetsmarknadsstyrelsen, utbildningsföretaget Academedia, Prolympia, Storsjögymnasiet och Danske Bank.

Säljare är Dalripan Fastigheter AB som ägts av Kaxydor, ett bolag som för något år sedan förvärvade fastigheterna från Peab genom en bolagsaffär.

Norrporten har vidare tecknat en avsiktsförklaring med Peab avseende ytterligare förvärv i Stadsdel Norr. Beståndet omfattar ca 19.000 kvm samt byggrätter.

– I Östersund ser vi en positiv utveckling och möjligheter till god framtida tillväxt i kombination med en bra avkastning, säger Norrportens VD Jörgen Lundgren.

Norrporten påbörjar nu arbetet med att bygga upp en egen lokal organisation på orten. Ny marknadsområdeschef är Sofie Blom Bergström, som har mångårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i Kungsleden och GE Real Estate.

Fastighetsvärlden Idag 2014-10-01

MER stenafastigheter.se

Comments are closed