Content page
Gimmel Fastigheter förvärvar 450 lägenheter i Sundsvall | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Gimmel Fastigheter förvärvar 450 lägenheter i Sundsvall

Köper för 270 miljoner kronor nära Birsta. I mitten av mars kunde Fastighetsvärlden avslöja att Gimmel Fastigheter gjort sitt första förvärv genom att köpa ett bestånd med cirka 600 lägenheter i Bollnäs. Nu har bolaget köpt fastigheterna Härsta 9:3 och Västland 26:39 med 450 lägenheter i Sundsvall i en bolagsaffär med ett underliggande fastighetsvärde om 270 miljoner kronor. Säljare är Sköns Bostäder AB och säljarens rådgivare har varit Catella Corporate Finance.

Köparen Gimmel Fastigheter är till lika delar ägt av Backahill (Erik Paulsson), Compactor Fastigheter (Sven‐Olof Johansson), Kvalitena (D. Carnegie & Co), Peder Johnson och Lennart Schuss.

– Detta är vårt första förvärv i Sundsvall,  säger Lennart Schuss.

Peder Johnson fortsätter:

– Vi är mycket nöjda över att kunna genomföra förvärvet av två fastigheter med så gott tekniskt skick belägna nära expansiva Birsta köpcentrum.

Affären är i linje med Gimmels affärsidé att förvärva bostadsfastigheter på orter med stabil befolkningsutveckling och differentierat näringsliv samt att satsa på stark lokal förvaltning. Ljusta Aktivitet Centrum, som har stark lokal anknytning, har skött förvaltningen hittills och kommer även fortsättningsvis förvalta fastigheterna.

Sköns Bostäder AB köptes år 2007 av bröderna Peter och Jonas Åman genom Svenska Vårdbyggen AB och Johan Koch genom Moteka AB och fastigheterna har sedan dess genomgått en genomgående upprustning.

– Det har varit ett stort intresse för fastigheterna och det har varit viktigt för oss att hitta en långsiktig köpare, kommenterar Peter Åman.

Gimmel Fastigheter äger nu bostadsfastigheter med en total yta om cirka 75.000 kvm och cirka 1 100 lägenheter.

Fastighetsvärlden Idag 2014-09-29

I förgrunden syns Härsta 9:3 (Söndagsvägen) och i bakgrunden Östra Birsta, E4 och sedan Västra Birsta med Ikea (i mitten av övre delen av bilden).
I förgrunden syns Härsta 9:3 (Söndagsvägen) och i bakgrunden Östra Birsta, E4 och sedan Västra Birsta med Ikea (i mitten av övre delen av bilden). Bild: Catella.
Fastigheten Härsta 9:3.
Fastigheten Härsta 9:3.
Fastigheten Västland 26:39. Bild: Catella.
Fastigheten Västland 26:39. Bild: Catella.
Fastigheten Västland 26:9.
Fastigheten Västland 26:9.

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed