Content page
Vattenfall lämnar Hemfosa i Luleå – flyttar till Porsön | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Vattenfall lämnar Hemfosa i Luleå – flyttar till Porsön

Bygger nytt för 300 medarbetare – 2–3 bolag i kamp. Vattenfalls styrelse har beslutat att gå vidare med slutförhandlingar kring att bygga ett nytt kontor för 300 medarbetare vid Luleå Science Park. Det handlar alltså om lokaler på Porsön som ligger norr om centrum. Där ligger bland annat även Luleå Tekniska Universitet.

Det innebär att de lämnar de centrala lokaler som de hyrt av Hemfosa i centrala Luleå.

Vattenfall förhandlar för närvarande med två-tre fastighetsaktörer och avtal kommer att skrivas under oktober 2014. Enligt uppgift till Fastighetsvärlden ligger Skanska bra till och det aktuella hyresavtalet som Vattenfall förhandlar om är på 15 år. Det Vattenfall har kollat på är lokaler mellan 5.500–7.000 kvm. Vattenfall räknar med två års byggtid och alltså inflyttning 2016.

Det nya kontoret kommer att bli modernt inrett med bland annat öppet kontorslandskap, och det är även den främsta orsaken till flytten.

Vattenfalls kontor i Luleå rymmer de flesta av Vattenfalls verksamhetsområden bland annat vattenkraft, eldistribution, vindkraft, värme, service och försäljning.

På Porsön finns även Facebooks serverhall. Den byggdes av NCC. Det byggs en andra serverhall åt samma bolag och då är det Skanska som bygger. Den andra delen omfattar 25.000 kvm lokaler, något mindre än den första delen.

Fastighetsvärlden Idag 2014-09-29

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed