Content page
De gör upp om Sveriges bästa köpcentrum 2014 | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

De gör upp om Sveriges bästa köpcentrum 2014

Stockholm mot Skåne. NCSC Awards är köpcentrumbranschens pris, som delas ut årligen till branschens bästa. Ett av de mest prestigefulla priserna är kategorin för Bästa Svenska Köpcentrum. I år är det två giganter som tävlar om att få äran och ta hem titeln.

De nominerade är: Täby Centrum och Emporia.

Finalen och prisutdelningen sker den 16 oktober på Grand Hôtel i Stockholm, då hela branschen kommer att delta. Vinnaren av det nationella priset går automatiskt till final i den Nordiska tävlingen som avgörs i april 2015 i Helsingfors.

  • Täby Centrum invigdes 1968 och var då ett av Europas första inglasade centrum, med förebild från USA, och har sedan starten genomgått en rad stora förändringar. Mellan åren 2011–2014 byggdes det Nya Täby Centrum. Etapp två stod klar hösten 2013, då den södra fasaden invigdes och gav centrumet ytterligare 14.000 kvm med plats för butiker. Ett underjordiskt parkeringsgarage i tre våningar stod också klart förra året. Våren 2014 invigdes den sista delen, norra galleriagången, som öppnade upp den slutliga arean på 78.000 kvm. Kommersiell arkitekt: BDP, arkitekt: DunnettCraven, konceptuell arkitekt/inredningsarkitekt: Saguez & Partners. Ägare är Unibail-Rodamco.
  • Emporia stod klart hösten 2012 och är Öresundsregionens största köpcentrum, med sin närhet till Malmö och Köpenhamn och goda förbindelser till och från centret. Emporia omfattar en uthyrbar handelsyta om 68.000 kvm. Här finns 200 butiker, restauranger och caféer, parkeringsplatser och med en av världens största takparker. På Emporia har man tagit ett helhets grepp om hållbarhets- och miljöfrågor. Emporia är det första svenska köpcentrum som får den slutgiltiga miljöcertifieringen Very Good enligt BREEAM. Arkitekt: Wingårdhs arkitekter. Ägare är Steen & Ström.

Priset delas ut samma dag som Fastighetsvärlden arrangerar Köpcentrum & Butiker i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. Fullständigt program och möjlighet till anmälan finns här.

Fastighetsvärlden Idag       2014-09-25

MER stenafastigheter.se

Comments are closed