Content page
Rätt värme i höst och vinter | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Rätt värme i höst och vinter

Datum: 2014-09-28 11:00
Text:


Nu när hösten verkligen slagit till på riktigt börjar det bli lite kallare ute på kvällar och nätter. Fryser du hemma? Om du upplever att rumstemperaturen hemma är lägre än 20 grader ska du ringa till vår Serviceanmälan på 0771 40 50 50.

Just den här årstiden, när det är kallt vissa tider på dygnet, upplevs det som om vi inte har satt på någon värme trots att den är på. Det beror på att lägenheten har en temperatur på 20 grader. Elementen har en termostat som reglerar värmen, är det under 20 grader så släpps värmen automatiskt på tills det åter blir 20 grader.

Om du har lägre än 20 grader hemma
Om du upplever att du har lägre än 20 grader hemma ska du genast ta kontakt med vår Serviceanmälan på 0771 40 50 50 eller göra en serviceanmälan här på vår webbplats.

Då kommer vår personal och mäter temperaturen på plats. De kan också undersöka att både element och ventilation fungerar som det är tänkt, eller om något behöver justeras för att det ska bli varmare i din lägenhet.

 
------------------------------------------------------------------------------
 
Så bidrar du ett gott inneklimat - och sparar på miljön!
 
1. Låt luften cirkulera - ha inte möbler framför elementen!
Det är viktigt att inte ha stora möbler framför elementen. Möblerna hindrar värmen från att komma ut i rummet. Om du dessutom har en termostat hemma luras den att tro att det är lika varmt i resten av rummet som vid termostaten. När luften får cirkulera känner termostaten av värmen i hela rummet och anpassar värmen i elementet efter temperaturen.
 
2. Vädra snabbt och effektivt
När du behöver vädra vintertid, gör det snabbt! Det är bättre att släppa in mycket frisk luft direkt och sedan stänga fönstret, istället för att låta ett fönster stå lite på glänt under lång tid.
 
3. Rengör ventilerna i din lägenhet
Det är viktigt att låta luft cirkulera i din lägenhet genom att ha ventiler öppna. De fungerar bättre om du rengör dem emellanåt. Du rengör enklast med dammsugare och fuktig trasa.
 
4. Kontrollera handvreden på elementen
Om du upplever att det är kallt i lägenheten ska du kontrollera att handvreden på dina element är öppna, så att maximal värme kan komma till din lägenhet. Om du tycker att det är varmt, vrid ner elementen istället för att vädra.
 
------------------------------------------------------------------------------

Frågor och svar om temperaturen i din lägenhet
 
Det är kallt i min lägenhet, vilken temperatur kan jag kräva?
– Vi följer Socialstyrelsens rekommendation som säger att vi människor mår bäst mellan 20 och 23 grader, så vi håller lägst 20 grader i våra lägenheter.
 
Förr var det varmare, vad har ni gjort?
– Tidigare varierade temperaturen i ett hus mycket. För att få en jämnare inomhustemperatur har vi justerat så att alla skall ha en rumstemperatur på lägst 20 grader.
 
Elementet är ju kallt, är värmen avstängd?
– Värmen styrs automatiskt av utetemperaturen. På hösten, när utetemperaturen varierar mycket, kan det ibland också förekomma en viss fördröjning i värmesystemet. Elementet kan alltså vara kallt om temperaturen i lägenheten är över 20 grader.
 
Här är bara 19,5 grader. Vad gör jag då?
– Temperaturen ska inte vara under 20 grader. Då gör du en serviceanmälan på 0771 40 50 50, så får du besök av din fastighetsvärd.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed