Content page
D. Carnegie & Co tar hem förvaltningen av hela sitt bestånd | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

D. Carnegie & Co tar hem förvaltningen av hela sitt bestånd

D. Carnegie & Co AB förvärvade under sommaren Hyresbostäder i Sverige II ABs (ägt av Obligo) fastighetsbestånd och blev genom affären det största noterade renodlade bostadsfastighetsbolaget i Sverige.

I denna affär förvärvades även Graflunds förvaltningsorganisation som nu tar över förvaltningen av hela koncernens fastigheter.

Bolaget motiverar skiftet med följande: En av avsikterna med förvärvet av HBS II var att samordna D. Carnegie & Co:s fastighetsförvaltare Stendörren och Graflunds för att därigenom skapa ett av Sveriges mest erfarna och professionella fastighetsförvaltningsteam. I och med detta kan D. Carnegie & Co hantera all drift och förvaltning av sina fastigheter med egen personal.

Detta realiseras nu i och med att Graflunds från 1 oktober 2014 tar över förvaltningsuppdraget för ytterligare ett antal fastigheter i Husby, Rinkeby, Flemingsberg (Visättra), Vårberg och Sollentuna. I uppdraget ingår drygt 3.900 bostadslägenheter samt en viss del kommersiella lokaler.

Totalt kommer D. Carnegie & Co genom Graflunds förvalta cirka 13.000 bostadslägenheter. Graflunds huvudkontor finns i Eskilstuna och där hanteras även den ekonomiska administrationen.

I Graflunds organisation ingår förvaltningskontor på de olika orterna.

– Vi är stolta över att ha fått ett utökat förtroende från våra ägare, säger Graflunds VD, Anders Häggström.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed