Content page
Serneke Bygg förstärker med ny VD | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Serneke Bygg förstärker med ny VD

Daniel Åstenius blir VD. Serneke Bygg, som ingår i Serneke-koncernen, har på kort tid utvecklats till landets större privatägda byggföretag med en förväntad årsomsättning på närmare 2 miljarder. Nu förstärker bolaget sin organisation med tillsättningen av Daniel Åstenius som ny VD.

För att möjliggöra fortsatt expansion och tydliggöra organisationen kommer grundaren och huvudägaren Ola Serneke framöver fokusera all kraft på rollen som koncern-VD.

Daniel Åstenius får nu huvudansvaret för koncernens största dotterbolag Serneke Bygg.

– Daniel och jag har gått i samma klass från förskola till Chalmers och vi har jobbat tillsammans i bolaget sedan 2007. Han har en gedigen branschkunskap och är samtidigt en person som jag vet präglas av det engagemang och kostnadsmedvetande som kännetecknar bolaget. Jag hade inte kunnat tänka mig någon mer lämpad person för uppdraget som VD, säger Ola Serneke.

Daniel Åstenius har i rollen som arbetschef varit ansvarig för några av bolagets större entreprenadprojekt med beställare som Göteborgs Energi, Vattenfall och Poseidon.

– Jag är väldigt stolt och hedrad att få detta utmanande uppdrag i ett bolag jag brinner för. Serneke Bygg är redan idag ett starkt lag med ett konkurrenskraftigt erbjudande, nu skall vi tillsammans med våra medarbetare utveckla både bolaget och branschen vidare. Förutom att öka marknadsandelarna på vår hemmamarknad i Syd- och Västsverige känns det oerhört spännande att även pröva vårt koncept i Stockholm, säger Daniel Åstenius.

Läs en lång intervju med Ola Serneke i magasinet Fastighetsvärlden Nr 7–8/2014.

Fastighetsvärlden Idag 2014-09-16

MER stenafastigheter.se

Comments are closed