Content page
Citycon satsar 1,1 miljard på Mölndals Galleria | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Citycon satsar 1,1 miljard på Mölndals Galleria

NCC och Citycon bildar joint venture för projektet. NCC och Citycon har tecknat en överenskommelse om utveckling av Mölndals Galleria. Efter färdigställande kommer Citycon att förvärva hela anläggningen. Citycon bedömer att deras totala investering i Mölndals Galleria blir 120 miljoner euro, omkring 1,1 miljarder kronor. Gallerian blir cirka 25.000 kvm stor och ska innehålla ett 70-tal butiker. Produktionsstart sker under 2015 och öppning planeras till tidigt 2018. Catella Corporate Finance har varit rådgivare till NCC.

I det inledande skedet kommer NCC och Citycon förvärva fastigheten med befintlig bebyggelse från Mölndals kommun. Efter att pågående planläggningsarbete är färdigt rivs byggnaden för att ge plats åt den nya gallerian.

– Mölndals Galleria passar perfekt in i Citycons strategi med investeringar i stadsnära köpcentrum som drivs av dagliga behov och som ligger i lägen med stark demografi. Den här investeringen förstärker ytterligare vår position som en av de ledande aktörerna inom köpcentrum-branschen i Sverige och hela Norden. Den ökar också vår svenska andel i vår portfölj, säger Citycons VD Marcel Kokkeel.

Nils Styf, Chief Investment Officer på Citycon:

– Mölndals Galleria har ett utmärkt läge mitt i Mölndal med god köpkraft och ligger bredvid en vältrafikerad knutpunkt för allmänna kommunikationer. Vi är mycket nöjda med detta joint venture där Citycon kommer att fokusera på våra starka sidor när det gäller att utveckla koncept för framgångsrika urbana stadsdelscentrum och hyresgästrelationer, och NCC använda sin långa erfarenhet inom projektutveckling och byggnation”, säger Nils Styf, Chief Investment Officer på Citycon.

Mölndals Galleria är det andra köpcentrumprojektet som Citycon och NCC utvecklat tillsammans. I Finland uppför Citycon och NCC för närvarande en 25.000 kvadratmeter stor utbyggnad till köpcentret Iso Omena i Esbo, väster om Helsingfors.

Det är det finska börsnoterade bolagets näst största investering i Sverige, efter Kista Galleria som förvärvades i december 2012.

Fastighetsvärlden Idag         2014-09-09

MER stenafastigheter.se

Comments are closed