Content page
Thomas Lindström lämnar Carlyle | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Thomas Lindström lämnar Carlyle

Startat eget bolag för AM-uppdrag – Orrbeck ny ansvarig. Fastighetsvärlden kan berätta att Thomas Lindström, ansvarig för amerikanska Carlyles verksamhet i Norden, under sommaren har sagt upp sig. Han ska istället satsa på egen verksamhet.

– Det stämmer. Jag har ett eget bolag som jag ska utveckla vidare. Jag har till exempel ett AM-avtal med Carlyle för hela det nordiska beståndet och jag hoppas kunna knyta avtal med andra bolag, säger Lindström till Fastighetsvärlden och berättar att det egna bolaget heter Temell.

Han berättar vidare att han även planerar att arbeta med att hjälpa utländska aktörer som är intresserade av den svenska fastighetsmarknaden att hitta sitt första objekt och sedan gå i mål med affären.

Thomas Lindström har varit ansvarig vid den amerikanska jättens nordiska verksamhet sedan juni 2006. Bolaget gjorde sitt första köp i Sverige våren 2007, en mindre fastighet vid St Eriksplan, och kort därefter förvärvade Globen city i en stor miljardaffär.  Carlyle hade dessförinnan, enligt vad Fastighetsgruppen tidigare avslöjat, varit nära att köpa Sturegallerian. Bolaget missade med ”felräkningspengar” enligt ett dokument som magasinet Fastighetsvärlden publicerade efter den affären. Lindström har tidigare arbetat vid GE, DTZ, Alfred Berg Corporate Finance och Realia.

Henrik Orrbeck är ny ansvarig för Carlyles verksamhet i Norden. På Stockholmskontoret finns numera tre medarbetare efter att även Anders Hörnqvist och Gerry Lenihan tidigare lämnat bolaget. Orrbeck kom till Carlyle från GE hösten 2006. I Sverige äger Carlyle Nacka Strand och två gallerior i Västerås. Bolaget har även bestånd i Danmark och Finland.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed