Content page
Siemens kan lämna HK om 21.000 kvm | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Siemens kan lämna HK om 21.000 kvm

Källor till FV: Nära flytt till Arenastaden. Efter att Siemens gjort klart med sin lokalsituation i Malmö och Göteborg pågår nu arbetet med en samlokalisering av fyra kontor i Stockholmsområdet. Bolaget har idag sitt svenska huvudkontor i fastigheten Hammarby-Smedby 1:457 som ligger längs E4:an i Upplands Väsby.

– Vi har under ett tag sökt efter ett bättre läge, mer centralt men inte inom tullarna, säger Maria Baldin,
informations- och hållbarhetschef vid Siemens, till Fastighetsvärlden.

Bolaget planerar för att efter en framtida flytt sälja fastigheten, som innehåller 21.000 kvadratmeter lokaler. De övriga lokalerna som berörs av samlokalieringsidén finns i Huddinge, Kista och Solna.

Enligt Fastighetsvärldens källor är Siemens nära en flytt till Arenastaden där Fabege är dominerande fastighetsägare. Fabege har under de senaste åren gjort flera framgångsrika uthyrningar i det området, bland annat till Vattenfall, Telia och SEB. Enligt uppgift till Fastighetsvärlden har Siemens sökt lokaler om cirka 10.000 kvadratmeter.

– Det finns ännu inget beslut kring flyttfrågan. Det är inte helt klart än, säger Maria Baldin till Fastighetsvärlden.

För ett år sedan meddelade Siemens att man i Malmö flyttar till Hylle där man halverar ytorna och satsar på aktivitetsbaserade lokaler. Enligt uppgift till Fastighetsvärlden har Siemens redan genomfört sitt lokalkoncept i Oslo, Esbo och Köpenhamn. Stockholm är alltså sist ut i Norden med tillägget att det finns en fastighet att sälja. Fastigheten är byggd i början av 90-talet och Siemens valde att köpa den eftersom man tyckte att hyran var för hög. I Tyskland håller Siemens på att bygga ett nytt huvudkontor om 45.000 kvm i München.

Fastighetsvärlden Idag 2014-09-03

MER stenafastigheter.se

Comments are closed