Content page
Lantmännen i affär med Kristianstads kommun | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Lantmännen i affär med Kristianstads kommun

Lantmännen Fastigheter har förvärvat kontors- och konferensanläggningen Yllan, Yllefabriken 19, (se karta)om 30.000 kvadratmeter i Kristianstad från kommunen. Cirka 5.000 kvadratmeter, ett före detta boktryckeri i fastigheten är vakant vid tillträdet. Samtidigt tar Kristianstads kommun över tre fastigheter från Lantmännen. Det är det tidigare kycklingslakteriet på andra sidan Helge å och fastigheterna Bastionen 1 och Ravelinen 1 vid vattentornet i norra delen av Kristianstad.

-Kommunen har för avsikt att avveckla sitt fastighetsinnehav eftersom vi inte anser oss vara en bra fastighetsägare. De fastigheter vi fått i utbyte ska ses som ett strategiskt markköp. Vi riva och istället låta uppföra översvämningsbarriärer för att ge stadskärnan ett bättre skydd mot naturkrafterna, motiverar näringslivschef Anders Elmevik affären.

- I samband med förvärvet etablerar vi en större förvaltningsorganisation i Kristianstad därför är det inte omöjligt att vi kommer se om efter ytterligare förvärv här säger Petter Melin fastighetschef på Lantmännen fastigheter i Malmö.

Fastighetsvärlden Idag 2014-09-02

yllan_kristianstad

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Lantmännen i affär med Kristianstads kommun

Lantmännen Fastigheter har förvärvat kontors- och konferensanläggningen Yllan, Yllefabriken 19, (se karta)om 30.000 kvadratmeter i Kristianstad från kommunen. Cirka 5.000 kvadratmeter, ett före detta boktryckeri i fastigheten är vakant vid tillträdet. Samtidigt tar Kristianstads kommun över tre fastigheter från Lantmännen. Det är det tidigare kycklingslakteriet på andra sidan Helge å och fastigheterna Bastionen 1 och Ravelinen 1 vid vattentornet i norra delen av Kristianstad.

-Kommunen har för avsikt att avveckla sitt fastighetsinnehav eftersom vi inte anser oss vara en bra fastighetsägare. De fastigheter vi fått i utbyte ska ses som ett strategiskt markköp. Vi riva och istället låta uppföra översvämningsbarriärer för att ge stadskärnan ett bättre skydd mot naturkrafterna, motiverar näringslivschef Anders Elmevik affären.

- I samband med förvärvet etablerar vi en större förvaltningsorganisation i Kristianstad därför är det inte omöjligt att vi kommer se om efter ytterligare förvärv här säger Petter Melin fastighetschef på Lantmännen fastigheter i Malmö.

Fastighetsvärlden Idag 2014-09-02

yllan_kristianstad

MER stenafastigheter.se

Comments are closed