Content page
Viktig information till dig som drabbats av översvämning | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Viktig information till dig som drabbats av översvämning

Datum: 2014-09-01 10:40
Text:

Malmö drabbades under söndagen av ett omfattande regnoväder. Kommunens dagvattenledningar blev överbelastade och därför har flertalet fastigheter i Malmö fått översvämmade källare.

Vad gör vi nu? Skadorna är omfattande och det är många fastigheter och hyresgäster som drabbats. Vi arbetar intensivt med att få igång de hissar som står still, att få undan vatten i källare och garage samt att påbörja saneringen i de fastigheter där vattnet pumpats ut eller runnit undan. Under veckan kommer containrar att sättas ut i de fastigheter som drabbats så du kan slänga det som är vattenskadat.
Serviceanmälan, som du når via 0771 40 50 50, kan periodvis vara hårt belastad vilket gör att det kan vara svårt att komma fram. Det går alltid att göra serviceanmälan via vår webbplats www.stenafastigheter.se. Du kommer att få löpande information via vår webbplats, Mina sidor och i trapphusen.
 
Har du drabbats av översvämning behöver du göra följande:
  • Bohag och andra tillhörigheter som vattenskadats i förråd ska skadeanmälas hos ditt försäkringsbolag, till exempel via hemförsäkringen. Självrisken betalar du själv.
  • Fordon som vattenskadats i garage ska skadeanmälas hos ditt försäkringsbolag, till exempel via bilförsäkringen. Självrisken betalar du själv. Eventuell bärgning ombesörjer du som hyresgäst. 
  • De förråd som översvämmats behöver saneras vilket betyder att golven i respektive förråd behöver vara tomt. Det bohag som är oskadat tas lämpligen upp i lägenheten då ingenting får ställas i trappor eller gångar. Vill du slänga det som är vattenskadat så kommer containrar att sättas ut i de drabbade fastigheterna, mer information kommer i trapphusen.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed