Content page
Efter sju års planerande – satsar på WTC i Växjö | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Efter sju års planerande – satsar på WTC i Växjö

6.500 kvm lokaler – 70 procent uthyrt. Efter sju års planerande blir det nu byggstart för World Trade Center i Växjö. Skanska köper marken för den nya kontorsbyggnaden av kommunen och investerar i det nya kontorshuset. Kontorshuset blir sju våningar högt kontorshus med café och businesscenter på entréplanet. Den uthyrningsbara lokalytan blir strax under 6.500 kvadratmeter.

–Redan i dag har vi tecknat hyreskontrakt för drygt 70 procent av lokalerna av lokalerna men här finns fortfarande chans för fler företag att flytta in. Hittills rör det sig om några stycken hyresgäster men jag får återkomma till vilka, säger Håkan Isfalk, regionchef på Skanska Sverige, till Fastighetsvärlden.

Huset ingår som en del i det stora stadsutvecklingsprojekt kring Växjö station. Kärnhem som drivit fram WTC-projektet och innehar WTC-licensen är fortsatt involverade i projektet och kommer att ansvara för WTC-konceptet. Bland annat kommer Skanska och Kärnhem att utveckla ett parkeringsgarage via ett JV. Skanskas totala investering i WTC uppgår till drygt 195 miljoner kronor. Redan under tisdag den 2 september påbörjas byggjobben med rivning av Vita villan och Akropolis.

Fastighetsvärlden Idag 2014-09-01

Entrén till WTC i Växjö.
Entrén till WTC i Växjö.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed