Content page
Skanska byggstartar 14.000 kvm på spekulation | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Skanska byggstartar 14.000 kvm på spekulation

Första etappen av Stockholm New – ”Windsurfa till jobbet”. Nu börjar Skanska bygga området Stockholm New i Hammarby Sjöstad. Till att börja med skapar Skanska ett nytt kontorshus, Stockholm Seaside, vid Hammarby kaj. Huset erbjuder drygt 14.000 kvm.

Stockholm Seaside, kontorsfastigheten som Skanska bygger vid Hammarbykanalen, har entréer från kajen. Huset förses med terrasser och en glasfasad för att ta vara på utsikten mot Södermalm och läget precis vid kanalen. Kontorshuset byggstartas på kalkylerad spekulation, alltså utan att det finns några signerade hyreskontrakt men att byggbolaget finner intresset stort för huset och området.

– Som medarbetare i Stockholm Seaside kan du i princip vindsurfa till jobbet och parkera brädan utanför entrén, säger Billy Forsell, Skanska Fastigheter Stockholm.

Skanska investerar 470 miljoner kronor i Stockholm Seaside i Stockholm. Byggkontraktet för Skanska Sverige är värt 275 miljoner kronor. Arbetet pågår och projektet beräknas vara slutfört i slutet av 2016.

Totalt kommer Stockholm New att erbjuda 100.000 kvm kontor. Områdets kronjuvel blir den 28 våningar höga skrapan Stockholm 01. Husets skybar kommer att erbjuda stockholmarna en ny vy över staden.

Enligt uppgift till Fastighetsvärlden kan Skanska vara nära att byggstarta ytterligare en etapp i området och det handlar om Stockholm 03 som består av cirka 6.000 kvm kontorslokaler. Hela projektet består av Stockholm 01–06 plus Stockholm Seaside. (läs mer i länken ovan till höger)

– Vi ser framför oss att Stockholm New blir en förlängning av kreativa Södermalm. Tillsammans med våra arkitekter skapar vi en miljö för nyskapare inom alla kreativa branscher som till exempel mode, reklam, IT, spel, media och musik, säger Billy Forsell.

I närområdet bygger Skanska sedan tidigare bostäder och bolaget har även entreprenaden för den stora bussterminalen.

Fastighetsvärlden Idag 2014-08-28

Utsikt från Skanskas kontorsprojekt Stockholm Seaside. PÅ andra sidan vattnet syns Södermalm med Folksamskrapan.
Utsikt från Skanskas kontorsprojekt Stockholm Seaside. PÅ andra sidan vattnet syns Södermalm med Folksamskrapan.

 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed