Content page
Överraskande: Tung trio lämnar Catella | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Överraskande: Tung trio lämnar Catella

Persson, Zuckerman och Nordvall lämnar. Samtidigt som Catella gör sitt bästa transaktionsår sedan 2007 drabbas företaget av ett stort personalavhopp. Totalt är det fem medarbetare som sagt upp sig och bland dem finns den nuvarande chefen för den svenska fastighetsrådgivningen, Anders Nordvall. Fastighetsvärlden kan berätta att de övriga som lämnar Catella är Thomas Persson, Niklas Zuckerman, Erik Dansbo och Daniel Anderbring.

Trion Persson, Zuckerman och Nordvall har varit med och genomfört en mängd storaffärer över åren. Thomas Persson har varit på företaget i nära 20 år. I december 2013 utsågs han till Årets transaktionsrådgivare av Fastighetsvärlden.

Catellas tidigare koncernchef Johan Ericsson går nu in som tf chef för den svenska fastighetsverksamheten.

– Jag beklagar att de här duktiga medarbetarna valt att säga upp sig. De kommer dock stanna kvar och slutföra samtliga sina pågående uppdrag under uppsägningstiden, säger Johan Ericsson till Fastighetsvärlden.

Högt upp på Johan Ericssons dagordning ligger nu en offensiv rekryteringsprocess.

– Vi har en stark och unik ställning på fastighetsmarknaden och det är nu vår uppgift att komplettera vår organisation och säkerställa Catellas marknadsposition, säger Ericsson.

Catellas fastighetsverksamhet gick mycket bra under första halvåret. I delårsrapporten som kom i måndags framgick att omsättningen i corporate finance uppgick till 141 mkr (92) under andra kvartalet och 211 mkr (140) för hela halvåret. Under de sex månaderna genomförde företaget fastighetstransaktioner till ett värde av 21,3 miljarder (12,7).

Det är inte första gången Catella tappar flera medarbetare samtidigt. Ett stort avhopp ägde rum i slutet av 2007. Då var det totalt dussintalet personer som valde att lämna. De startade året efter Tenzing.

Det senaste året har de seniora medarbetarna Anders Palmgren och Niklas Samuelsson lämnat företaget.

Fastighetsvärlden Idag 2014-08-27

MER stenafastigheter.se

Comments are closed