Content page
Live: ”Vi ser en rejäl potential för hyrorna” | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Live: ”Vi ser en rejäl potential för hyrorna”

”Rejäl potential för att hyrorna ska fortsätta att stiga”. Fastighetsvärlden är på plats när 89-miljardersbolaget Vasakronan under tisdagsmorgonen håller sin kapitalmarknadsdag på sitt huvudkontor i den egna stora fastighet Klara Zenit, ett stenkast från Sergels torg. Presentationen hålls utan VD Fredrik Wirdenius som är sjuk och hemma. Vasakronan presenterade i fredags ett starkt och stabilt halvårsresultat, läs mer här.

Bolaget inledde omgående med att bekräfta Fastighetsvärldens avslöjande om att Victoria’s Secret ska öppna sin första svenska citybutik i en av bolagets fastigheter på Hamngatan. (läs mer här)

– Det är förstås även ett styrkebesked för city eftersom det finns en kamp mellan city och externa handelslägen. Och även denna gång vann city, säger Christer Nerlich, chef ekonomi och finans.

Därefter berättades kortfattat om bolagets fem geografiska marknader, Stockholm, Göteborg, Malmö. Lund och Uppsala. Denna gång lyftes möjligheterna i den sistnämnda orten fram.

– Uppsala har länge levt en slumrande tillvaro. Men nu händer riktigt mycket på flera ställen, inte minst vid stationsområdet. Uppsala kanske är den ort i Sverige som visar upp den största tillväxten.

Därefter handlade om projektpresentation. Vasakronan har 6 miljarder i pågående projekt. Bolaget lyfte fram det stora huset vid Sergels torg som SEB ska lämna och Klara C på Vasagatan. Det sistnämnda projektet är igång efter att Försäkringskassan flyttade ut vid årsskiftet.

– Det kommer tilltala en rad av företag. Det är ett utmärkt läge och hyresgästen högst upp får nog Stockholms finaste terrass.

– Det är bästa läget och då ska det vara Stockholms bästa hyra, säger Nerlich när han pressas på att nämna hyresnivåer.

Optimismen på hyresfronten är stor hos Vasakronan:

– Vi tror att det finns en rejäl potential för att hyrorna ska fortsätta att stiga, säger Christer Nerlich.

– Göteborg har speciella förutsättningar eftersom nyproduktionen varit låg och vakansgraden sjunkit. Vi tror även väldigt starkt på Stockholms innerstad. När det gäller Malmö har det gått bra för Vasakronan under första halvåret, men det återstår att se om det är ett trendbrott.

– Det är svårt att se några mörka moln på fastighetsmarknaden just nu, förutom några eventuella politiska beslut som kan komma.

Vasakronans kapitalmarknadspresentation är som vanligt välbesökt trots att den idag krockar med ett event som Swedbank har.

Fastighetsvärlden Idag 2014-08-26

MER stenafastigheter.se

Comments are closed