Content page
Olav Thon-gruppen vill köpa hotell i Sverige | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Olav Thon-gruppen vill köpa hotell i Sverige

Gör rekryteringsräd – söker toppkrafter. Under sommaren förvärvade norska Olav Thon-gruppen köpcentrumfastigheter i Sverige för 3,25 miljarder. För de lokala köpcentrumen är bemanningen i stort oförändrad, men Thon-gruppen har för avsikt att bygga en omfattande svensk verksamhet. Under sommaren har företaget flyttat in i sitt svenska ”huvudkontor” vid Hötorget i Stockholm. Lokalerna rymmer 15–20 personer, och just nu pågår en frenetisk rekryteringsfas..

– Vi söker efter toppkrafter, de bästa, säger Hallgeir Åndal som leder den svenska verksamheten.

En rekrytering som är klar är befattningen som uthyrningschef. Till den har Jonas Tapio rekryteras. Han kommer närmast från Citycon där han innehaft positionen som VD för Kista Galleria.

Enlig Åndal är intresset för att arbeta i det svenska bolaget stort även bland norrmän, men till Fastighetsvärlden uppger han att företaget är helt inriktat på att finna kompetenta personer med lokal förankring.

Förutom satsningen på köpcentrumfastigheter avser Thon-gruppen även att investera i hotellfastigheter i Sverige. För närvarande äger företaget endast en hotellfastighet i Sverige, i Charlottenberg intill det köpcentrum företaget också äger. I Norge är företaget den tredje största aktören med en marknadsandel om 12 procent och ett 60-tal hotellfastigheter.

Fastighetsvärlden Idag 2014-08-25

MER stenafastigheter.se

Comments are closed

Olav Thon-gruppen vill köpa hotell i Sverige

Gör rekryteringsräd – söker toppkrafter. Under sommaren förvärvade norska Olav Thon-gruppen köpcentrumfastigheter i Sverige för 3,25 miljarder. För de lokala köpcentrumen är bemanningen i stort oförändrad, men Thon-gruppen har för avsikt att bygga en omfattande svensk verksamhet. Under sommaren har företaget flyttat in i sitt svenska ”huvudkontor” vid Hötorget i Stockholm. Lokalerna rymmer 15–20 personer, och just nu pågår en frenetisk rekryteringsfas..

– Vi söker efter toppkrafter, de bästa, säger Hallgeir Åndal som leder den svenska verksamheten.

En rekrytering som är klar är befattningen som uthyrningschef. Till den har Jonas Tapio rekryteras. Han kommer närmast från Citycon där han innehaft positionen som VD för Kista Galleria.

Enlig Åndal är intresset för att arbeta i det svenska bolaget stort även bland norrmän, men till Fastighetsvärlden uppger han att företaget är helt inriktat på att finna kompetenta personer med lokal förankring.

Förutom satsningen på köpcentrumfastigheter avser Thon-gruppen även att investera i hotellfastigheter i Sverige. För närvarande äger företaget endast en hotellfastighet i Sverige, i Charlottenberg intill det köpcentrum företaget också äger. I Norge är företaget den tredje största aktören med en marknadsandel om 12 procent och ett 60-tal hotellfastigheter.

Fastighetsvärlden Idag 2014-08-25

MER stenafastigheter.se

Comments are closed