Content page
Agona förvärvar från nyzeeländare och italienare | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Agona förvärvar från nyzeeländare och italienare

Prisfall på 10 procent sedan 2007. Agona Fastigheter, ett lokalt fastighetsbolag i Kalmar, har förvärvat kvarteret Kopparslagaren, om 13.000 kvm blandat innehåll, i centrala Kalmar. Säljare är ett nyzeeländskt-ägt fondbolag, Magma A/S, och på säljsidan finns även Heliting Group som ägs av den italienska familjen Fanelli. JLL Tenzing var säljarens rådgivare och den legala rådgivaren var Setterwalls.

Säljaren förvärvade fastigheten när marknaden stod på topp 2007 för 136 miljoner kronor. Då var det familjerna Åhman och Rading  som avyttrade. Fastighetsvärlden bedömer att köpeskillingen nu är 120–130 miljoner kronor och direktavkastningen strax över 6 procent.

Fastigheten innehåller ett 25-tal butiker. Den ytmässiga fördelningen är restauranger 30 procent, handel 30 procent, kontor och gym med mera 25 procent. Resterande 15 procent utgörs av 25 bostäder fördelat på 2.000 kvm. Vakansgraden är 8 procent.

Agona Fastigheter grundades 1976 och ingår i samma koncern som Möre Maskiner AB. Inför förvärvet av Kopparslagaren ägde, och förvaltade, Agona cirka 50 fastigheter om totalt 50.000 kvm, varav merparten i Kalmar. Den ytmässiga fördelningen mellan bostäder och kommersiellt var lika. Fastigheterna finns i Kalmar, Nybro, Påryd och Borgholm. Bolaget har även extern förvaltning. Hans Svensson är VD vid Agona.

Fastighetsvärlden Idag 2014-08-20

MER stenafastigheter.se

Comments are closed