Content page
Incita säljer hela sitt bostadsbestånd till Rikshem | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Incita säljer hela sitt bostadsbestånd till Rikshem

Affär på 350–400 miljoner i Kalmar. Kalmarbaserade Incita Förvaltning AB, som ägs av Jan Eklund, har sedan 1984 arbetat med utveckling av egenägda fastigheter. Inför förestående pensionering avyttrar bolaget nu två av de fastighetsägande dotterbolagen med tillsammans cirka 32.000 kvm i centrala Kalmar till Rikshem. Det handlar om hela Incitas bostadsbestånd i Kalmar. 20.000 kvm är samhällsfastigheter och 12.000 kvm är vanliga bostäder. I beståndet ingår bland annat det vackra Handelsbankshuset.

Fastighetsvärlden bedömer köpeskillingen till 350–400 miljoner kronor.

– Affären visar att Rikshem är en köpare som långsiktiga ägare föredrar som samarbetspartner samtidigt som Rikshem förstärker sin position som största aktör när det gäller samhällsfastigheter i Sveriges tillväxtstäder, säger Rikshems vice VD Ilija Batljan.

Rikshem äger sedan tidigare drygt 600 lägenheter i Kalmar.

– Med detta förvärv förstärker vi vår bostadsportfölj i Kalmar med attraktiva centralt belägna bostadsfastigheter. Vi har fortsatt stark tro på Kalmars tillväxtpotential, säger Rikshems vice vd Ilija Batljan.

Tillträde sker 29 augusti 2014.

Incita äger efter försäljningen några hus i Nybro och även några kommersiella fastigheter i Kalmar.

Fastighetsvärlden Idag 2014-08-19 

MER stenafastigheter.se

Comments are closed