Content page
Aviva och LaSalle gör stort köp från UBS | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Aviva och LaSalle gör stort köp från UBS

Bonnier sålde för 500 miljoner 2008. Fastighetsvärlden kan berätta att duon Aviva Investors och LaSalle Investment Management har gjort sitt första förvärv av en handelsfastighet i Sverige. Duon har, med stöd från Genesta, köpt fastigheten Stansen 1 i Häggvik, i Sollentuna, norr om Stockholm. Fastigheten innehåller 17.500 kvm lokaler och är uthyrd till bland annat Coop, Jysk, Jula och Blomsterlandet.

– Fastigheten har ett bra läge i Stockholms norra förorter och ett bra skyltläge, säger Ian Williamson, head of Continental European Core Funds vid LaSalle.

Säljaren representerades av JLL Tenzing och Falkenborn. Köparen av Linklaters.

UBS förvärvade fastigheten i februari 2008 från Bonnier Fastigheter. Bonnier hade då sedan hösten 2006 arbetat med att omvandla fastigheten från industrifastighet till en modern handelsanläggning. Prislappen då var cirka 500 miljoner kronor. Fastighetsvärlden bedömer att köpeskillingen nu är i nivå med den summan.

Fastighetsvärlden Idag 2014-08-12

Fastigheten Stansen 1. Foto: JLL Tenzing.
Fastigheten Stansen 1. Foto: JLL Tenzing.

MER stenafastigheter.se

Comments are closed